Balandėlių lazanija
| |

Balandėlių lazanija

Ingredientai:

  • kopūstai: 1 (didesnio)
  • kalakutienos faršas: 700 gramų (galite naudoti ir kitokį)
  • virti ryžiai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 1 (didelės)
  • kiaušiniai: 1
  • pomidorų padažas: 3 šaukštų
  • sviestas: 2 šaukštų
  • miltai: 2 šaukštų
  • pienas: 300 mililitrų
  • prieskoniai: pagal skonį
  • sutarkuotas sūris: viršaus apibarstymui

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje apvirkite kopūstą bei nuimkite suminkštėjusius lapus, išpjaukite lapkočius. Galima naudoti ir suplyšusius lapus.

2. Tuomet smulkiai sumulkintą svogūną bei sutarkuotą morką apkepinkite keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus.

3. Tada į faršą dėkite išvirtus ryžius, kepintas daržoves, įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, dėkite pomidorų padažą bei gerai išmaišykite.

4. Gaminkite padažą: Keptuvėje išlydykite sviestą, berkite miltus bei maišykite, kol taps auksinės spalvos. Tuomet po truputį pilkite pieną bei maišykite, kad miltai nesušoktų į gabalėlius. Pavirkite, kol padažas sutirštėja.

5. Po to į kepimo indą klokite kopūsto lapų sluoksnį, dėkite faršą, vėl kopūstų, tuomet pilkite padažą, vėl dėkite kopūstų ir taip sluoksniuokite iki pat viršaus. Viršuje turėtų būti faršo sluoksnis. Užtarkuokite sūrio, uždenkite su folija (arba kepimo indo dangčiu) bei kiškite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę apie 50 minučių.

6. Baigusią kepti lazaniją dar apie 10 minučių palaikykite išjungtoje orkaitėje. Neskubėkite traukti lauk, tegul susiguli. Skanaus!

Parodyta 12, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai