Baltojo šokolado ledai
|

Baltojo šokolado ledai

Ingredientai:

  • grietinėlė: 650 gramų (35-36%)
  • baltas šokoladas: 150 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • kiaušinių tryniai: 4
  • druska: žiupsnelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į puodą pilkite 200 gramų grietinėlės bei kaitinkite nuolatos maišydamos. Užvirinkite bei sumažinkite ugnį ir dar vis maišydamos pavirkite maždaug 30 sekundžių. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite šokolado gabaliukus bei maišykite, kol ištirps.

2. Tuomet supilkite dar 200 gramų grietinėlės bei vėl viską išmaišykite. Gautą masę pilkite į didesnį dubenį. Galite perkošti per sietelį, kad nebūtų šokolado gumuliukų. Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydamos pakaitinkite likusią grietinėlę su druska ir cukrumi, kol cukrus ištirps.

3. Tada atskirame inde išplakite trynius. Intensyviai maišant labai lėtai pilkite grietinėlę į trynius. Išmaišykite iki vientisos masės bei pilkite atgal į puodą, dėkite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, kol masė pradės tirštėti (maždaug 10-15 minučių). Masė turi tapti kisieliaus konsistencijos.

4. Po to kiaušinių masę perkoškite per sietelį bei sumaišykite su dubenyje esančia grietinėle su šokoladu. Atvėsinkite ledų masę (patartina maišant, kad kuo greičiau atvėstų) bei dėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tada dėkite į šaldymo kamerą bei palikite 60 minučių.

5. Tuomet po 60 minučių ledų masę gerai išplakite mikseriu bei vėl dėkite į šaldymo kamerą dar vienai valandai. Išimkite bei vėl viską išplakite mikseriu. Tada supilkite į indą, kur bus šaldomi ledai bei palikite kameroje sustingti. Skanaukite!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai