Grikių košė su kepintomis morkomis
|

Grikių košė su kepintomis morkomis

Ingredientai:

  • grikių kruopos – 1 stiklinė
  • morkos – 2-3 vnt
  • daržovių ar vištienos sultinys (nebūtinai, galima virti vandenyje) – 2 stiklinės
  • sviestas – gabalėlis
  • augalinis aliejus – šlakelis
  • druska, malti juodieji pipirai

Gaminimo eiga:
1. Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol grikiai išvirs. Būtina stebėti, kad visiškai neišvirtų sultinys. Jei taip nutiko, reikia truputį dapilti karšto vandens.

2. Morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį augalinio aliejaus, įkaitiname, beriame tarkuotas morkas ir kepiname. Prieš pabaigą pagardiname druska, pipirais.

3. Keptuvės turinį dedame į puodą su grikiais, išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutėms. Skanaus!

Parodyta 9, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai