Indiška arbata
|

Indiška arbata

Arbatai reikės:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio – malto cinamono
  • 2 vienetai – gvazdikėlių
  • 4 vienetai – juodųjų pipirų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio – malto kardamono
  • žiupsnelis – druskos
  • 1.5 valgomojo šaukšto – cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas – indiškų arbatžolių
  • 0.6l – pieno

Gaminimo eiga:
1. Sumalame juoduosius pipirus ir kartu su cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu, druska, cukrumi bei arbatžolėmis sudedame į puodą.

2. Užpilame prieskonius pienu ir verdame virš vidutinės ugnies, kol pienas užverda.

3. Pienui užvirus, puodą iš karto nukeliame nuo ugnies ir leidžiame pastovėti apie 2-3 min.

4. Arbatą nukošiame, supilstome į puodelius ir skanaujame.

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai