„Karališkas“ sprandinės kepsnys
| |

„Karališkas“ sprandinės kepsnys

Ingredientai:

  • kiaulienos sprandinė
  • druska (rekomenduojame meškinio česnako druską)
  • pipirai

Paniravimui:

  • kiaušiniai: 2
  • kietas smulkiai tarkuotas sūris: 2 valgomųjų šaukštų (parmezas, džiugas ar panašiai)

Užliejimui:

  • mėgiamas sūris: 100 gramų (rekomenduojame mocarelą)
  • kapotos petražolės: saujos
  • čeri pomidoriukai: saujos
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų

Gaminimo eiga:
1. Šiame recepte naudojom, sprandinę su kaulu, bet galima ir be jo. Mėsą šiek tiek pamušame. Apibarstome su druska bei pipirais.

2. Tuomet kiaušinius išplakame bei beriame kietojo sūrio. Kepsnius apvoliojame kiaušinio plakinyje su sūriu bei apkepame ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Apkepusią mėsytę sudedame į kepimo skardą.

3. Tada užliejimui skirtą sūrį sutarkuojame, dedame kapotas petražoles, į keturias dalis supjaustytus pomidoriukus, majonezą. Dar galima supilti likusį kiaušinio plakinį su kietuoju sūriu, tada užliejimas gaunasi standesnis. Visą šią masę padaliname ant kiekvieno kepsnio. Kepsnius kepame 180 laipsnių temperatūros maždaug 25-30 minučių. Tikras skanumėlis!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Maisto magija

Parodyta 28, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai