Karamelizuota vištiena
| |

Karamelizuota vištiena

Ingredientai patiekalui:

  • vištienos – 1 kg
  • svogūnų – 3 vnt
  • česnakų – 1 skiltelė
  • kalendros – 2 šaukštai
  • kmynų – 2 šaukštai
  • citrinos sulčių – 1 vnt
  • sojos padažo – 2 šaukštai
  • aliejaus – 2 šaukštai
  • cukraus – 2 šaukštai
  • balto vyno – 250 ml
  • aitriosios paprikos – 1 vnt

Gaminimo eiga:
1. Svogūnus supjaustykime pusiniais žiedeliais, česnaką susmulkinkime. Aitriąją papriką supjaustykime labai smulkiai. Vištieną supjaustykime gabalėliais, kiekvieną pabadykime su šakute ir sudėkime į sandariai uždaromą indą, pabarstykime svogūnais, česnaku, aitriąja paprika, prieskoniais bei kapotais žalumynais. Užpilkime citrinos sultimis ir sojos padažu.

2. Uždarykime indą, pakratykime ir padėkime maždaug 2–3 valandoms į šaldytuvą. Mėsą būtų gerai kelis kartus pamaišyti.

3. Keptuvėje įkaitinkime sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps. Sudėkime vištienos gabalėlius (be svogūnų), apkepinkime kažkur 5 minutes maišydami. Sudėkime svogūnus iš marinato ir kepkime maždaug 10 minučių. Supilkime vyną, uždenkime ir troškinkime 25 minutes ant nedidelės ugnies. Nukelkime dangtį ir dar kažkur 10 minučių patroškinkime. Papuoškime žalumynais.

Patarimas: mėsą galima marinuoti ir per visą naktį.

Parodyta 23, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai