Bananinis blondinas

Bananinis blondinas

sausio 17, 2018 0

Pyragas tiems, kurie labiau mėgsta baltąjį, o ne tamsų šokoladą… ir bananus 🙂 Pyragas drėgnas, saldus, šiek tiek klampokas. Nesaldinta juoda kava man čia labai tiko. Nepatingėkit užtepti maskarponės ir pabarstyti kepintais riešutais – [skaityti toliau…]

Tikrasis skruzdėlynas

Tikrasis skruzdėlynas

sausio 17, 2018 0

Reikės: kiaušinių – 2 vnt.; cukraus – 1 – 1,5 valg. šaukšt.; druskos – 1/4 arb. šaukšt.; pieno – 1 stiklinės (220 ml.); miltų – 1 ir 1/2 stiklinės; vanilės kvapų; [skaityti toliau…]

Paprasčiausi bananiniai keksiukai

Paprasčiausi bananiniai keksiukai

sausio 17, 2018 0

„Pas ką namuose yra trys atliekami bananai? 🙂 Tik gerai prinokę, dar geriau pernokę. Jei pas Jus, tai bėkit į virtuvę! Su kietais, ne iki galo prinokusiais bananais, šie keksiukai nesigaus tokie gardūs, [skaityti toliau…]

Sausainiukai su aguonomis

Sausainiukai su aguonomis

sausio 17, 2018 0

„Paprasti, bet neprasti. Tirpstantys burnoje, sviestiniai sausainiukai. Sugalvojau kepti su aguonomis, bet vėliau dar paskaninau tirpintu šokoladu su riešutais. Neprašoviau. Jų nereikia kočioti, todėl susitaupo šiek tiek laiko. [skaityti toliau…]

Pyragėliai su obuoliais

Pyragėliai su obuoliais

sausio 17, 2018 0

Tešlai reikės: varškės – 125 g; pieno – 100 ml; aliejaus – 75 ml; cukraus – 80 g; druskos – žiupsnelis; vanilinio cukraus – 1 arb.šaukštelio; miltų – 300 g; kepimo miltelių – [skaityti toliau…]

Kondensuoto pieno spurgos

Kondensuoto pieno spurgos

sausio 17, 2018 0

„Spurgytės skanios, ypač skanu valgyti prie arbatos, gana stipriai jaučiasi konsensuoto pieno skonis.Iš savo patirties galiu patarti, kad reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti. Formuojant spurgytes, tešla turi likti lipni ir minkšta. [skaityti toliau…]

Sausainiukai su obuoliukais

Sausainiukai su obuoliukais

sausio 17, 2018 0

„Šį kartą naudojau obuolius, kurie buvo rūgštoki, šiek tiek trūko saldumo, todėl teko gausiai apibarstyti cukraus pudra. Jei jūsų obuoliai gerai sunokę, siūlau nieko nekeisti.Nebijokit tešlos minkymo, darbo visai nedaug, o pati tešla nelimpa prie rankų ir maloniai lengvai pasiduoda kočiojimui.“ [skaityti toliau…]