Kepsnys „lokio pėda“

Kepsnys „lokio pėda“
Patinka receptai? Patiekalas taps skanesnis jeigu juo pasidalinsi su draugais! :)  
  

Jeigu turite gabalą kiaulienos ir norite kažko naujo paprastai ir skaniai – būtinai išbandykite šį receptą. 🙂

Ingredientai:

  • kiaulienos sprandinė arba kumpis (naudojau sprandinę)
  • provanso žolelės
  • druska, pipirai
  • morkos
  • svogūnai
  • majonezas (nebūtinai) – 1 valg. šaukšt.
  • garstyčios – 2 valg. šaukšt.
  • medus – 1-2 valg. šaukšt.
  • fermentinis sūris

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą supjaustykite maždaug 1 centimetro storio riekelėmis. Pabarstykite su druska, pipirais bei provanso žolelėmis. Pastatykite vėsiai.

2. Tuomet supjaustykite svogūnus pusžiedžiais (galite ir smulkiau), morkas – plonais griežinėliais. Daržoves apkepinkite keptuvėje, kol jos šiek tiek suminkštės. Atvėsinkite bei įdėkite šaukštą majonezo.

3. Tada garstyčias sumaišykite su medumi bei šiuo mišiniu aptepkite, sudėtą į kepimo skardą, mėsą.

4. Po to ant kepsnių sudėkite daržoves bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20-25 minutes.

5. Kepsnius ištraukite bei apibarstykite su sūriu. Dar pakepkite, kol gražiai išsilydys sūris.

6. Galiausiai patiekite su mėgiamomis daržovėmis, ryžiais arba bulvėmis.

Patarimas: Svarbu neperkepkite, kad kepsniai išliktų sultingi bei mėsa neišdžiūtų.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Visko po trupinėlį


Komentarų kolkas nėra :(


*