Keptos bulvės česnakiniame aliejuje
|

Keptos bulvės česnakiniame aliejuje

Ingredientai patiekalui:

  • bulvės – 800 g
  • rupi druska – 1 valg. šaukšt
  • aliejus – 4 valg. šaukšt
  • džiovinti rozmarinai – 1 arbat. šaukšt
  • česnakas – 3 skiltelės
  • malti juodieji pipirai
  • provanso žolelės

Gaminimo eiga:
1. Česnakus nuvalykite, smulkiai sukapokite ir kartu su rozmarinais sudėkite į dubenį. Supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų, Provanso žolelių ir palikite 10 minučių (galima ir ilgiau) pastovėti.

2. Bulves nuskuskite, nuplaukite, apdžiovinkite, sudėkite į dubenį ir gerai sumaišykite su aliejumi.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Bulves sudėkite į kepimo formą ir kepkite 25-30 minučių. Vieną kartą bulves apverskite, kad tolygiai iškeptų.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai