Kotletai su įdaru
| |

Kotletai su įdaru

Ingredientai:

  • faršas: 500 gramų (naudotas kalakutienos)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 3 skiltelių
  • pipirai
  • druska
  • batono riekutės, išmirkytos piene: 2 (galima pakeisti manais)
  • virti kiaušiniai: 2
  • tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
  • minkštas sviestas: 2-3 šaukštų
  • krapai: ryšulėlio (arba kitokie žalumynai)
  • žali kiaušiniai: 2
  • džiūvėsėliai: kotletų apvoliojimui

Padažui:

  • sviestas: 2 šaukštų
  • grietinė: 2 šaukštų
  • špinatai: saujos

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į faršą įtarkuokite svogūną, česnakus, dėkite nuspaustą batoną (arba manus), berkite druską, pipirus bei gerai išmaišykite. Atidėkite į šoną, kol gaminsite įdarą.

2. Tuomet virtus kiaušinius sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, sūrį taip pat. Krapus susmulkinkite. Kiaušinius, sūrį, krapus bei minkštą sviestą išmaišykite iki vientisos masės.

3. Tada iš faršo darykite blyną, dėkite kiaušinių įdarą bei gerai sulipdykite, kad nebūtų jokio plyšelio išbėgti skaniam įdarui.

4. Po to kotletą apvoliokite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose bei kepkite aliejuje, kol kotletai taps gražios auksinės spalvos.

5. Keptuvėje išlydikite sviestą, dėkite susmulkintus špinatus bei patroškinkite apie 2–3 minutes. Dėkite grietinę bei dar patroškinkite.

6. Po to sudėkite kotletus bei dar apie 2–3 minutes patroškinkite padaže.

7. Mes patiekėme su grikiais bei raugintais agurkais. Išėjo labai minkšti bei sultingi kotletai, o įdaras gavosi labai gardus. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 29, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai