Liesas varškės apkepas su kriaušėmis
|

Liesas varškės apkepas su kriaušėmis

Ingredientai:

  • liesa varškė: 500 gramų
  • kiaušiniai: 2-3
  • cukrus: pagal skonį (aš naudojau 2 šaukštus)
  • manų kruopos: 3 šaukštų
  • konservuotos kriaušės: 1 skardinės – 450 gramų (galitė dėti kitus mėgiamus vaisius)
  • sviestas: skardos ištepimui

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo. Varškę ištriname su manais. Po truputį supilame išplaktus kiaušinius bei atsargiai išmaišome. Pusę kriaušių susmulkiname bei sudedame į tešlą, išmaišome.

2. Tuomet supilame masę į sviestu išteptą skardą, sudedame ant viršaus likusias kriaušes bei šiek tiek paspaudžiame. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros, ir kepame apie 40 minučių. Atvėsiname ant grotelių bei smaližiaujame!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 9, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai