Makaronai su rūkytomis dešrelėmis grietinėlės-pomidorų padaže
|

Makaronai su rūkytomis dešrelėmis grietinėlės-pomidorų padaže

Ingredientai:

  • makaronai kaspinėliai: 200 gramų
  • karšto rūkymo dešrelės: 2-3
  • raudonos paprikos: 1
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • pomidorai savo sultyse: 200 mililitrų (arba geras pomidorų padažas, aš naudojau savo naminį pomidorų padažą)
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • fermentinis sūris: 100 gramų
  • itališkos (Provanso) žolelės: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska
  • pipirai
  • krapai (arba svogūnų laiškai)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje makaronus išvirkite, bet nepervirkite.

2. Tuomet svogūną bei papriką supjaustykite mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepinkite, kol daržovės suminkštės bei gražiai apskrus. Tada suberkite susmulkintą česnaką bei dar truputį pakepkite.

3. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite makaronus, pilkite grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškinkite maždaug 10 minučių.

4. Tuomet suberkite sutarkuotą sūrį bei išmaišę palaikykite ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdamos pabarstykite svogūnų laiškais arba krapais. Skanaukite!

Pastebėjimas: Gaunasi labai gardus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu. Jei naudojame ganėtinai gerą, išraiškingo skonio pomidorų padažą, nereikės nei druskos, nei pipirų – užteks tik Provanso žolelių.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 28, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai