Maltos mėsos zrazai
| | |

Maltos mėsos zrazai

Įdarui:

  • kiaušinių: 3
  • svogūnų: 1
  • morkų: 1
  • druskos
  • pipirų

Kotletams:

  • kiaulienos faršo: 400 gramų
  • jautienos faršo: 300 gramų
  • kiaušinių: 2
  • maltų džiūvėsėlių: 4 šaukštų
  • pieno: 100 mililitrų
  • druskos
  • pipirų

Padažui:

  • konservuotų pomidorų: 1 indelio
  • česnakai: 1 skiltelės
  • daržovių sultinio: 150 mililitrų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame bei smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas. Pagardiname druska, pipirais bei sumaišome su kiaušiniais.

2. Tuomet mėsos faršą sumaišome su maltais džiūvėsiais, pienu, kiaušiniais bei prieskoniais. Lipdome įprastus kotletus, į vidurį įdedame įdaro.

3. Tada kotletus apvoliojame maltuose džiūvėsiuose bei dedame kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepame kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Per sietelį pertriname konservuotus pomidorus. Įspaudžiame česnako, įpilame sultinio.

4. Po to kotletus sudedame į kepimo indą bei apliejame padažu. Uždengiame dangčiu arba kepimo folija. Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei troškiname maždaug 20 minučių. Patiekiame su bulvių koše. Skanaujame!

Parodyta 54, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai