Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
|

Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos

Puiki, nuostabi, tiesiog ideali mielinė tešla bandelėms! Galiu vardinti begales pagyrimų šiai tešlai 🙂 Neįmanoma, kad nepavyktu! Iškepa labai minkštutės ir skanios bandelės. Galima ruošti su įvairiausiais įdarais…

Tešlai reikės:

  • kiaušinių – 3 vnt (1 naudosim patepti bandelių viršui)
  • cukraus – 5 valg. šaukštų
  • druskos – 1 arb. šaukštelio
  • pieno – 400 ml
  • aliejaus – 6 valg. šaukštų
  • šviežių mielių – 60 gr
  • miltų tešlai – 800 gr
  • miltų paberti ant stalo – 100 gr
  • kepimo miltelių – 1 arb. šaukštelio

Bandelėms su dešrele reikės:

  • pieniškų arba hotdoginių dešrelių
  • džiovintų bazilikų

Bandelėms su varške reikės:

  • varškės – 300 gr
  • kiaušinio – 1 vnt.
  • cukraus – pagal skonį
  • vanilino cukraus – ½ arb. šaukštelio
  • miltų – 1 arb. šaukštelio
  • manų – 1 arb. šaukštelio
  • razinų (nebūtinai)

Gaminimo eiga:
1. Dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius, cukrų ir druską. Supilkite šiltą pieną, aliejų ir sutrupintas mieles. Viską gerai išplakite.

2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite ir po truputį berkite į tešlą (plakite tešlos maišymui skirtais antgaliais). Berkite tol, kol eina maišyti mikseriu, tuomet berkite likusius miltus ir minkykite rankomis. Tešla turi gautis lipni.

3. Berkite ant stalo likusius miltus, verskite tešlą ir baikite minkyti. Padarykite rutulį tešlos ir dėkite į stiklinį arba molinį dubenį, pateptą aliejumi. Uždenkite maistine plėvele, pradurkite skylutę ir dėkite į šaldytuvą.

Tešla pakyla per 1-1,5 val. Iš pakilusios tešlos gaminkite bandeles.

Bandelės su dešrele:
1. Iš gabalėlio tešlos iškočiokite ar ištampykite blynelį, dėdkite pusę dešrelės, užspauskite, įpjaukite ir suformuokite bandeles.

2. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite pakilti dar apie pusvalandį. Pakilusias patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite baziliku.

3. Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol bandelės gražiai apskrus. Ataušinkite ant grotelių.

Bandelės su varške:
1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, dėkite cukraus, vanilino, miltų, manų ir razinų. Viską gerai išmaišykite.

2. Imkite gabalėlį tešlos, suformuokite rutuliuką ir tada jį suplokite.

3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite pakilti. Kai pakyla, miltuota stiklinės apačia įspauskite duobutes ir jų dugną subadykite šakute, pridėkite varškės, patepkite kiaušinio plakiniu.

4. Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min., kol bandelės gražiai apskrus. Ataušinkite ant grotelių.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 19, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai