Perlenkta pica
|

Perlenkta pica

Ingredientai picai:

  • šaldyta mielinė tešla – 1 pakelis
  • mocarella sūris – 300 g
  • smulkinti pomidorai – 250 g
  • džiovinti pomidorai – 20 g
  • miltai
  • griežinėliais pjaustyti pievagrybiai – 6 vnt
  • aliejus – 3 valg. šaukšt
  • riebalai kepimui
  • druska
  • baltieji pipirai
  • džiovinti čiobreliai – 1 arbat. šaukšt
  • kumpis – 100 g
  • kiaušinio baltymas – 1 valg. šaukšt
  • žaliosios alyvuogės – 2 valg. šaukšt
  • aitrioji paprika – 1 vnt
  • pomidorų padažas – 200 g
  • bazilikai
  • petražolės
  • krapai
  • česnako skiltelės – 3 skiltelės
  • česnakinė druska – arbat. šaukšt

Gaminimo eiga:
1. Atšildytą tešlą padalykite į 8 dalis. Padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir uždenkite rankšluoščiu. Įdaras: nedideliame kiekyje aliejaus apkepinkite svogūnus ir gpievagrybius. Sumaišykite smulkintus pomidorus, smulkintus čiobrelius. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Sumaišykite grybų masę su smulkintais džiovintais pomidorais ir smulkintu kumpiu. Iškočiokite tešlą ir padarykite apskritimus. Ant kiekvieno gabaliuko vienos pusės paskleiskite 4 šaukštus įdaro. Ant įdaro išdėliokite gabaliukais supjaustytą sūrį.

3. Tešlos kraštus suvilgykite kiaušinio baltymu. Perlenkite per pusę, kraštus užspauskite šakute. Pradurkite viršų ir aptepkite kiaušinio baltymu. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ar sviestu ir sudėkite picas. Kepkite apie 20-25 min. 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pageltonuos.

4. Keptuvėje sumaišykite pomidorų padažą, prieskonines žoles, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką (su sėklomis) ir česnakinę druską. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies.

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai