Pyragėliai su obuoliais
|

Pyragėliai su obuoliais

Tešlai reikės:

  • varškės – 125 g
  • pieno – 100 ml
  • aliejaus – 75 ml
  • cukraus – 80 g
  • druskos – žiupsnelis
  • vanilinio cukraus – 1 arb.šaukštelio
  • miltų – 300 g
  • kepimo miltelių – 10 g

Įdarui reikės:

  • vidutinių obuolių – 4 vnt.
  • cukraus – 1 val.šaukštas
  • sviesto – 1 val.šaukštas
  • kiaušinio plakinio aptepimui – 1 vnt.

Paruoškite įdarą:

1. Keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įdėkite supjaustytus kubeliais obuolius ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies 5 minutes, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Nupilkite susidariusį skystį ir atvėsinkite.

Pasiruoškite tešlą:

2. Į dubenį įdėkite varškę, įpilkite pieną, aliejų, sudėkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkykite tešlą.

Formuokite pyragėlius:

3. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storumo.

4. Su stikline ar puodeliu išspauskite iš tešlos skritulius (mano stiklinės skersmuo – 9,5 cm).

5. Į kiekvieną tešlos skritulį dėkite įdaro ir užlenkite, tešlos kraštus užspauskite šakute. Man gavosi 20 vnt. pyragelių.

6. Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepkite išplaktu kiaušiniu.

7. Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 min.

8. Iškepusius pyragėlius pabarstykite cukraus pudra.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai