Salotos su keptu brie sūriu
|

Salotos su keptu brie sūriu

Ingredientai salotoms:

  • romėninės salotos arba salotų mišinys: 250 gramų
  • vyšniniai pomidorai: 6
  • obuoliai: 1/4 obuolio
  • ridikėliai: 4
  • sūdyti anakardžio riešutai (arba kitokie riešutai, pvz. kedro)
  • brie sūris: gabalėlis
  • druska
  • šviežiai malti pipirai
  • aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas

Gaminame:
1. Pradioje nuplauname visas daržoves. Salotas susmulkiname, pomidorus perpjauname pusiau, plonais griežinėlias supjaustome obuolį bei ridikėlius.

2. Tada viską sudedame į dubenį, įberiame žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų, užpilame aliejaus bei citrinų sulčių mišinį, viską gerai išmaišome.

3. Tuomet sudedame į lėkštes, pabarstome sūdytais anakardžių riešutais.

4. Įkaitintoje grilio keptuvėje trumpai pakepiname baltąjį pelėsinį brie sūrį, kad plutelė šiek tiek apskrustų, o sūrio vidus taptų tąsus.

5. Galiausiai ant salotų kupolo viršaus uždedame pakepintą sūrio gabalėlį. Štai ir viskas. Labai skanu!

Patarimas: valgome su šviežia rugine duonele arba paskrudinto prancūziško batono riekele.

Parodyta 4, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai