Skruzdėlynas
|

Skruzdėlynas

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 4 vnt
  • miltų – 500 gr
  • vanilinio cukraus – 1 pak
  • spirito – 2 valg. šaukšt

Sirupui:

  • dirbtinio medaus – 4 valg. šaukšt
  • cukraus – 1 valg. šaukšt
  • vandens – 4 valg. šaukšt
  • aguonų

Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi, po to plona srovele supilame spiritą beriame miltus ir užminkome tešlą. Ją gerai išdaužome ir dedame į šaldytuvą valandai.

2. Tešlą iškočiojame labai plonai, supjaustome juostelėmis. Įkaitiname puodą su aliejumi ir kepam, kol gražiai parus.

3. Iškeptas juosteles sudedame ant popierinio rankšluosčio.

4. Verdame sirupą: Į puodą sudėdame medų, cukrų bei vandenį ir verdame apie 5 min. kol pradeda tysti nuo šaukštelio.

5. Lėkštėje dėliojame juosteles, palaistome sirupu ir beriame aguonų, apibarstome cukraus pudra.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Enrikos receptai

Parodyta 8, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai