Švilpikai kepti orkaitėje

Švilpikai kepti orkaitėje
Patinka receptai? Patiekalas taps skanesnis jeigu juo pasidalinsi su draugais! :)  
  

„Pagal šį pateiktą receptą švilpikai gaunasi minkšutėliai, purūs! Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje. Tačiau lygiai taip pat galite kepti ir keptuvėje, o padažą rinktis kitokį, pavyzdžiui, grybų ir grietinėlės ar kt.“

Švilpikams reikės:

  • virtų bulvių – 800 gr
  • miltų – 100 gr
  • kiaušinio – 1 vnt
  • druskos

Padažui reikės:

  • šalto rūkymo šoninės – 200 gr
  • svogūno – 1 vnt.
  • grietinėlės – 500 ml
  • krapų smulkintų – 1 saujelė
  • druskos, pipirų

Gaminimo eiga:
1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirus nupilkite vandenį, nugarinkite ir sugrūskite ar sumalakite su mėsmale. Atvėsinkite.
Į bulves įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite miltus ir suminkykite tešlą.

2. Miltais pabarstykite stalą, išmiltuokite rankas, imkite gerą saują tešlos, dėkite ją ant stalo, pavoliokite abiem rankom pirmyn atgal, kad gautųsi ilga plona virvelė, ją šiek tiek suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais norimo dydžio.

3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių, išdėliokite švilpikus ir jų viršų patepkite lydytu sviestu.

4. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus (laikas priklauso nuo švilpikų dydžio).

5. Kol kepa švilpikai pasiruoškite padažą.

Padažo paruošimas:
6. Šoninę ir svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite keptuvėje. Tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonius, įmaišykite susmulkintus krapus.

7. Maišydami padažą ilgai neužlaikykite ant ugnies, kai pradės tirštėti – nukelkite.

8. Iškepusius švilpikus suberkite į karščiui atsparų indą, supilkite ant jų padažą, išmaišykite, uždenkite dangčiu.

9. Indą su švilpikais statykite į dar karštą (išjungtą) orkaitę ir palikite 15 – 30 min., kad švilpikai prisigertų padažo ir suminkštėtų. Kuo ilgiau šutiname orkaitėje, tuo jie skanesni.

Patarimas: Jei norite, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišykite jų su padažu, o iškeptus švilpikus patiekite lėkštėje ir šalia įdėkite padažo. Žodžiu čia jau kiekvieno skonio reikalas 🙂

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai


Komentarų kolkas nėra :(


*