Švilpikai su grybų padažu
|

Švilpikai su grybų padažu

Ingredientai:

  • bulvės: 500 gramų (gausis nedidelė porcija, jei daugiau asmenų gaminti iš 1 kilogramo)
  • kiaušiniai: 1-2
  • miltai: 0,5-1 stiklinės
  • krakmolas: 1-2 valgomųjų šaukštų

Padažui:

  • atšaldyti grybai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • sviestas: 50 gramų
  • grietinė: 1 mažo indelio (liesa geriau)
  • druska
  • juodieji pipirai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje bulves virkite sūdytame vandenyje, tol kol jos išverda bei įsmeigus smeigtuką subyra. Nusunkite, dar karštas sutrinkite trintuve. Tada truputį pravėsus masei, muškite kiaušinius, dėkite miltus ir krakmolą, išminkykite. Iškočiokite, supjaustykite 0,5-1 centimetro storio, ir dėkite ant sviestinio popieriau. Tuomet kepkite įkaitintoje orkaitėje 200-220 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių, priklausomai nuo storio. Galima kepti ir skardoje, išteptoje aliejumi.

2. Kol švilpukai kepa daroykite padažą, kepinkite grybus ant sviesto su kapotais svogūnai. Kai apskrunda sukrėskite grietinę, bei dėkite prieskonių, pakaitinkite ir išjunkite.

3. Tada dėkite švilpikus į lėkštę, apliekite grybų padažu ir skanaukite.

Pastebėjimas: Padažą galite gaminti labai įvairiai su miltais ir pienu, arba vietoje grietinės dėti tiesiog liesą jogurtą, grietinėlę, ar tik pieną, čia jau renkatės jūs patys, pagal savo skonį.

Parodyta 5, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai