Trinta žiedinių kopūstų sriuba
|

Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Ingredientai sriubai:

  • žiedinis kopūstas (vidutinio dydžio) – 1 vnt
  • bulvės (nedidelės) – 2 vnt. arba viena didesnė
  • svogūnas – 1 vnt
  • česnakas – 1-2 skiltelės
  • daržovių arba vištienos sultinys – 1 litras
  • pienas – 1/2 litro
  • sviestas – 40 g
  • alyvuogių aliejus – 40 g
  • grietinė – 2 valgomieji šaukštai
  • garstyčios – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • raudonėlis (oreganas) arba kiti mėgstami prieskoniai – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • druska

Gaminimo eiga:
1. Žiedinį kopūstą nuplauname, suskirstome žiedynėliais. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, žesnaką susmulkiname.

2. Į puodą pilame alyvuogių aliejų, dedame sviestą. Kai sviestas išsilydys, dedame svogūną, česnaką ir bulves. Kepiname kelias minutes vis pamaišant. Dedame žiedinius kopūstus, sumaišome, puodą uždengiame dangčiu, labai sumažiname ugnį ir taip kaitiname apie 8 minutes.

3. Pilame sultinį, pieną, paskaniname prieskoniais, druska ir kaitiname ant mažos ugnies kol daržovės išvirs. Puodeliu nusemiame dalį skystimo (vėliau galėsime reguliuoti sriubos tirštumą). Grietinę sumaišome su garstyčiomis ir dedame į sriubą. Viską suplakame plaktuvu. Jeigu žiedinių kopūstų sriuba gavosi tirštoka, galima supilti skystimą iš puoduko.

Patarimas: Žiedinių kopūstų sriubą galima patiekti su krutonais (skrebučiais). Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai