Varškiniai čeburekai su mėsos ir sūrio įdaru
| |

Varškiniai čeburekai su mėsos ir sūrio įdaru

Tešlai reikės:

  • varškės (9% riebumo) – 400 gr.
  • kefyro – 300 ml
  • kiaušinių – 2 vnt.
  • druskos – 1 arb.šaukštelio
  • miltų – 550 – 600 gr.

Įdarui reikės:

  • mėsos faršo – 500 gr
  • grietinės – 2 vaig. šaukštai
  • svogūno nedidelio – 1 vnt
  • česnako – 1 skiltelė
  • druskos, pipirų – pagal skonį
  • fermentinio sūrio
  • kiaušinio (čeburėkų kraštams patepti) – 1 vnt
  • aliejaus virimui

Paruoškite tešlą:
1. Varškę išplakite (geriausia su blenderio pagalba) su kefyru, kiaušiniais ir druska.

2. Miltus persijokite ir sudėkite į varškės masę ir gerai išminkykite, tešla turi gautis minkšta. Tešlą padėkite pailsėti į šaldytuvą bent valandą.

Paruoškite įdarą:
3. Į faršą sudėkite mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įdėkite grietinės, įberkite druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:
4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 2-3 mm storio tešlos lakštą ir išpjaukite norimo dydžio skritulius (aš dariau 19 cm skersmens). Ant tešlos skritulio dėkite paruoštą mėsos įdarą ir ant virsaus užberkite tarkuoto sūrio. Suvilgykite kraštus išplaktu kiaušiniu, perlenkite pusiau ir šakute užspausti kraštus.

5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Man gavosi apie 20 vnt. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai