vistienos sparneliai 1
| |

Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže

Patiekalui pagaminti reikės:

  • vištienos sparnelių – 1 kg
  • kukurūzų miltų – 2 valg. šaukštų
  • druskos – ~1 arb. šaukštelio
  • maltų juodųjų pipirų – ~1 arb. šaukštelio (nubraukto)
  • raudonosios paprikos miltelių – ~1 arb. šaukštelio

Padažui:

  • česnako – 3 skiltelių
  • kečupo – 3 valg. šaukštų
  • medaus – 2 valg. šaukštų
  • sezamų aliejus – 1 arb. šaukštelio
  • acto (9 proc.) – 1 arb. šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Vištienos sparnelius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į tris dalis (galiuką išmetame) ir dedame į puodą.

2. Kukurūzų miltus sumaišome su druska, pipirais, paprikos milteliais, beriame ant sparnelių ir dangčiu uždengtą puodą gerai papurtome, kad sparneliai apliptų miltų ir prieskonių mišiniu.

3. Taip paruoštus sparnelius dedame į skardą su grotelėmis ir šauname į maždaug iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 35-40 minučių.

4. Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką.

5. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sparnelius, išmaišome ir tiekiame. Skanaus!

Parodyta 4, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai