„Žento“ blynai (Iš vištienos krūtinėlės)
| |

„Žento“ blynai (Iš vištienos krūtinėlės)

Ingredientai:

  • vištienos krūtinėlės file: 500 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • česnakai: 3 skiltelių
  • majonezas: 3 šaukštų
  • bulvių krakmolas: 2 šaukštų
  • svogūnų laiškai: 3-4 šakelių
  • krapai: nedidelio ryšulėlio
  • fermentinis sūris: 50 gramų
  • Himalajų druska: trupučio
  • malti pipirai: trupučio
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais, sūrį sutarkuokite, česnakus išspauskite, svogūnų laiškus bei krapus susmulkinkite ir dėkite į dubenį su krūtinėlės filė. Tuomet muškite kiaušinius, berkite bulvių krakmolą, dėkite majonezą, berkite prieskonius bei ganėtinai gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.

2. Tada į keptuvėje įkaitintą aliejų šaukštu dėkite tešlos bei formuokite blyną. Kepkite, kol įgauna auksinę spalvą (maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės). Patiekite su mėgiamu garnyru.

Pastebėjimas: Blynai turėtų būti per visą keptuvę, bet manoji didelė, ko gero, nesugebėčiau apversti, todėl nerizikavau.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 20, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai