Šokoladiniai putėsiai

12 gruodžio, 2017 0

Putėsiam reikės: 200 gr. pieniško arba tamsaus laužyto šokolado; 4 kiaušinių (su atskirtu tryniu ir baltymu); 1 šaukšto pasirinkto likerio; 300 ml. sutirštintos grietinėlės; papildomai plaktos grietinėlės ir cukraus drožlių papuošimui; [skaityti toliau…]

Marmurinio šokolado tortas

12 gruodžio, 2017 0

Tortui reikės: 250 g susmulkintų šokoladinių sausainių; 80 g ištirpinto sviesto; 2 x 250 g Kraft Filadelfijos kreminio sūrio kapoto ir palaikyto kambario temperatūroje; 300 ml grietinėlės; 1 puodelio cukraus; 1 šaukštelis vanilės ekstrakto; [skaityti toliau…]

Naminis jogurtas

12 gruodžio, 2017 0

1 litrui jogurto reikės: 1 litro 3,5 % riebumo pieno (galima naudoti ir naminį); 150 mililitrų natūralaus lietuviško jogurto be priedų (naudoju bios jogurtą); Gaminimo eiga: 1. Paprasčiau turbūt jau ir nebūna. [skaityti toliau…]

Dietinis tortas

Dietinis tortas

10 gruodžio, 2017 0

Ingredientai: miltai: 2 valgomųjų šaukštų; avižinių dribsnių miltai: 300 gramų; bananai: 2; kiaušiniai: 3; aliejus: 4 valgomųjų šaukštų; vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio; medus: 1 valgomojo šaukšto; kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio; [skaityti toliau…]

„Sveikuolių“ saldainiai

„Sveikuolių“ saldainiai

27 lapkričio, 2017 0

Ingredientai: liesa varškė: 1 pakelio; kokosų drožlės: 80 gramų; medus: 1-2 arbatinių šaukštelių; migdolų riešutai: 15-20; Gaminimo eiga: 1. Pradžioje migdolus pakepiname arba pamirkome, kad būtų lengviau nuimti luobeles.2. Tuomet varškę sumaišome su medumi, [skaityti toliau…]

Gaivus desertas su braškėmis

Gaivus desertas su braškėmis

24 lapkričio, 2017 0

Ingredientai: naminė grietinė: 0,5 litro; natūralus jogurtas: 1 indelio; cukrus: 1-1,5 stiklinės (1 stiklinė – 250 mililitrų); želatina: 3 valgomųjų šaukštų; virintas vanduo: 1 stiklinės; vanilinis cukrus (arba mėgiamo skonio esencija); [skaityti toliau…]

Naminė nutella

Naminė nutella

19 lapkričio, 2017 0

Ingredientai: lazdyno riešutai: 150 gramų; pieniškas šokoladas: 100 gramų; Gaminimo eiga: 1. Pradžioje riešutus paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 10 minučių.2. Tuomet iškeptus riešutus suvyniokite į rankšluostį bei trindamos nuimkite odeles. [skaityti toliau…]

Pieniškas desertas su braškėmis

Pieniškas desertas su braškėmis

14 lapkričio, 2017 0

Ingredientai: grietinėlė: 200 mililitrų (30% riebumo); pienas: 200 mililitrų (3,5% riebumo); cukrus: 3 valgomųjų šaukštų; citrinos žievelės juostelės: 2 nemažų; želatina: 20 gramų; braškės; Gaminimo eiga: 1. Pradžioje išbrinkiname vandenyje želatiną. [skaityti toliau…]