Amerikietiški blynai
Blynams reikės:
- miltų – 130 gramų
- kepimo miltelių – 1 arb. šaukštelio
- kiaušinių – 2 vnt
- pieno – 150 ml
- cukraus – 2-3 valg. šaukštų
- vanilinio cukraus – 1/2 šaukštelio
- malto muskato riešuto – 1/2 arbatinio šaukštelio
- druskos – žiupsnelio
- augalinio aliejaus – 2 valg. šaukštų
Gaminimo eiga:
1. Kepant amerikietiškus blynus kiaušiniai ir pienas turi būti kambario temperatūtos, todėl tuo pasirūpinkite iš karto.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, gerai išmaišome ir persijojame. Į kitą, tuščią, dubenį mušame kiaušinius, išplakame, beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, muskato riešutą ir vėl plakame. Pilame augalinį aliejų, pieną (kambario temperatūros) ir beriame su kepimo milteliais sumaišytus ir persijotus miltus. Viską greitai išplakame. Na ir kepame amerikietiškus blynus..
3. Kepdama amerikietiškus blynus keptuvėje storu dugnu su nesvylančia danga. Keptuvę įkaitiname, ištepame augaliniu aliejumi, pilame samtelį blynų tešlos ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptus blynus dedame vieną ant kito.
4. Amerikietiški blynai tiekiami iš karto, dar šilti. Ant viršaus galima uždėti gabalėlį sviesto, aplieti medumi. Taip pat galima šiuos blynus valgyti ir su uogiene. Skanaus!