Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže
Patiekalui pagaminti reikės:
- vištienos sparnelių – 1 kg
- kukurūzų miltų – 2 valg. šaukštų
- druskos – ~1 arb. šaukštelio
- maltų juodųjų pipirų – ~1 arb. šaukštelio (nubraukto)
- raudonosios paprikos miltelių – ~1 arb. šaukštelio
Padažui:
- česnako – 3 skiltelių
- kečupo – 3 valg. šaukštų
- medaus – 2 valg. šaukštų
- sezamų aliejus – 1 arb. šaukštelio
- acto (9 proc.) – 1 arb. šaukštelio
Gaminimo eiga:
1. Vištienos sparnelius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į tris dalis (galiuką išmetame) ir dedame į puodą.
2. Kukurūzų miltus sumaišome su druska, pipirais, paprikos milteliais, beriame ant sparnelių ir dangčiu uždengtą puodą gerai papurtome, kad sparneliai apliptų miltų ir prieskonių mišiniu.
3. Taip paruoštus sparnelius dedame į skardą su grotelėmis ir šauname į maždaug iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 35-40 minučių.
4. Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką.
5. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sparnelius, išmaišome ir tiekiame. Skanaus!