Lazanija su mėsa ir grybais
| | | |

Lazanija su mėsa ir grybais

Ingredientai patiekalui:

  • lazanijos lakštai
  • malta mėsa – 500 gr
  • grybai – 800 gr
  • svogūnai – 2 vnt
  • morkos – 3 vnt
  • grietinėlė – 350 ml
  • įvairūs prieskoniai
  • aliejus
  • sviestas

Gaminimo eiga:
1. Kepimo skardą kruopščiai ištepkite sviestu. Maltą mėsą, pagardintą prieskoniais, iškepkite keptuvėje. Per visą skardą išdėliokite lazanijos lakštus, ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį sviesto. Dėkite dar du sluoksnius lakštų, ant antrojo taip pat uždėkite po gabalėlį sviesto.

2. Turite gauti tris lazanijos lakštų sluoksnius, du iš jų-padengtus sviestu. Ant paskutinio sluoksnio sviesto nedėkite. Ant jo tolygiai paskirstykite paruoštą mėsą. Užklokite lazanijos lakštais, ant viršaus užberkite grybų.

3. Tada pakepkite supjaustytus svogūnus ir sutarkuotas morkas su aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite ten pat 50 ml grietinės. Nuo grybų nupiltą skystį užvirkite ir sumaišykite su likusia grietinėle. Ant grybų uždėkite lazanijos lakštų ir juos užklokite svogūnų ir morkų sluoksniu.

4. Viską užpilkite karštu grybų skysčio ir grietinėlės padažu. Patiekalą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol bus iškepęs. Skystis turi išgaruoti, o lakštai-būti minkšti.

Parodyta 5, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai