Receptas skirtas rūkinti kiaulienai, šiuo atveju buvo rūkoma nugarinė, išpjova ir šoninė. Visų pirma, mėsą supjausčiau panašaus didumo gabaliukais, kad vienodai išsirūkintų, taip pat patogiai išsidėliotų Kamado kepsninėje.

3 kilogramams kiaulienos reikės: 

  • 120 gramų druskos (pagal skonį galite dėti 3-5% druskos kilogramui mėsos)
  • šaukštas maltų juodųjų pipirų
  • šaukštas maltų kvapiųjų pipirų
  • šaukštas maltų lauro lapų
  • didelė galva česnako

Eiga:

  1. Prieskonių mišiniu kruopščiai įtriname kiaulieną, dedame į sandarų indą arba įvakumuojame.
  2. Kas 12-24 val. mėsą reikėtų įtrinti susidariusiu sūrymu.
  3. Mėsą marinuojame 3 paras.
  4. Po 3 parų, prieskonių perterklių nuplauname, mėsa švariai nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir parai ar dviems dedame vėsiai į šaldytuvą ar kitą vėsią, sausą patalpą.

5. Sausą kiaulieną kuopščiai įvyniojame į marlę arba dedame į kojinę.

6. 3 paras rūkiname Kamado kepsninėje.

7. Išrūkinus mėsą pakabiname vėsiai bent keletai dienų. Skanaus!

Pastabos:

  • Rūkinimui naudojau vyšnių, karijos (angl. hickory) (50/50) dulkes, bet puikiai tiks ir kitų medžių dulkės.
  • Geriausia temperatūra šaltam rūkymui 0-16°C

Facebook Comments
(Aplankyta 561 kartai, 1 vizitų šiandien)