Ingredientai:

  • malta paukštiena: 500 gramų
  • malti džiūvėsėliai: 2-3 šaukštai
  • krakmolas: 1 šaukštas
  • druska
  • džiovintas raudonėlis
  • kiaušiniai: 1
  • majonezas: 1 šaukšto (neprivaloma)
  • sviestas: 1 šaukšto
  • brokolis
  • makaronai: 300 gramų
  • konservuoti kukurūzai su morkomis

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje maltą mėsą išmaišome su džiūvėsėliais, raudonėliu, druska, krakmolu bei majonezu, įmaišome išplaktą kiaušinį.

2. Tuomet brokolį palaikome verdančiame vandenyje maždaug 5 minutes, ištraukiame, perliejame šaltu vandeniu, padaliname šakelėmis. Keletą šakelių atidedame, o likusias sudedame į dideliame puode verdantį pasūdytą vandenį. Verdame maždaug 7-10 minučių ir išgriebiame į dubenį. Laikome šiltai.

3. Tada šaltame vandenyje pašlapintomis rankomis formuojame iš mėsos kukulius bei dedame į puode verdantį brokolio nuovirą su jame ištirpintu sviestu (skysčio reikia tiek, kad iki pusės arba kiek daugiau apsemtų maltinukus). Į maltinukų vidų galima įspausti po šakelę nevirto (atidėto) brokolio. Kai skystis užvirs, karštį sumažiname iki vidutinio. Ragaujame skystį – jeigu reikia, įberiame mėgiamų prieskonių. Troškiname maždaug 25-30 minučių. Baigiant troškinti, galite įpilti šlakelį grietinėlės.

4. Išverdame makaronus, kaip nurodyta ant jų pakuotės.

5. Galiausiai maltinukus patiekiame su makaronais, brokoliais bei konservuotais kukurūzais su morkomis. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 16 kartai, 1 vizitų šiandien)