Ingredientai:

  • kopūsto gūžė – 1 vnt
  • vištienos arba kalakutienos faršo – 0,6 kg
  • ryžiai – 2-3 valgomieji šaukštai
  • svogūnas – 1 vnt
  • morka (didesnė) – 1 vnt
  • sviestas – gabalėlis
  • pomidorų tyrė – 2-3 valgomieji šaukštai
  • vištienos sultinys (galima kubeliais)
  • druska, malti juodieji pipirai
  • kapoti žalumynai (petražolės, krapai)

Gaminimo eiga:
1. Ryžius užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

2. Kopūsto gūžę nuplauname, išpjauname kotą ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 10-15 minučių, tada uždengiame dangčiu, nukeliame nuo ugnies ir paliekame, kol pasigaminsime balandėlių įdaro.

3. Į dubenį dedame vištienos faršą, išbrinkusius ir nusunktus ryžius. Svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir burokine tarka sutarkuota morką ir taip pat verčiame į dubenį su faršu. Mėsą ir daržoves paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome.

4. Kopūstą išimame iš puodo, leidžiame nutekėti vandeniui ir išskirstome atskirais lapais. Stambesnes lapų gyslas geriau išpjauti arba truputį pamušti.

5. Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame įdaro, suvyniojame voleliais, kuriuos apvoliojame miltuose ir truputį apkepiname keptuvėje įkaitintuose riebaluose arba orkaitėje. Pakepintus balandėlius guldome į puodo dugną, arba kepimo indą, užpilame vištienos sultiniu (tiek, kad apsemtų balandėlius) sumaišytu su pomidorų tyre ir troškiname ant silpnos ugnies, arba orkaitęje, apie 1 valandą.

4. Prieš troškinimo pabaigą, kai skysčio lieka visai nedaug, galima įdėti grietinės.

Balandėliai tiekiami su virtomis bulvėmis, apibarstyti kapotais žalumynais. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 1 kartai, 1 vizitų šiandien)