Vištų sparneliai su bazilikais ir imbieriniu bbq padažu
Patiekalui pagaminti reikės:
- 1 kilogramo vištų sparnelių
- 250 mililitrų sauso balto vyno
- 2 valgomųjų šaukštų imbierinio BBQ padažo
- 2 valgomųjų šaukštų medaus
- 2 skiltelių česnako
- druskos
- saujos baziliko lapelių
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
- žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių arba 1/2 smulkiai supjaustyto čili pipiro
Gaminimo eiga:
1. Karščiui atspariam inde ištirpdžiau medų, supyliau vyną, aliejų, BBQ padažą, subėriau druską, grūstus pipirus, smulkiai supjaustytus baziliko lapelius, paprikos miltelius ir išspaustus česnakus.
2. Viską išmaišius į paruoštą marinatą sudėjau nuplautus ir nusausintus vištų sparnelius. Palikau marinuotis pernakt.
3. Sparneliams pasimarinavus, išdėliojau kepimo skardoje ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.