Patiekalui pagaminti reikės:

  • 1 kilogramo vištų sparnelių
  • 250 mililitrų sauso balto vyno
  • 2 valgomųjų šaukštų imbierinio BBQ padažo
  • 2 valgomųjų šaukštų medaus
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos
  • saujos baziliko lapelių
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių arba 1/2 smulkiai supjaustyto čili pipiro

Gaminimo eiga:
1. Karščiui atspariam inde ištirpdžiau medų, supyliau vyną, aliejų, BBQ padažą, subėriau druską, grūstus pipirus, smulkiai supjaustytus baziliko lapelius, paprikos miltelius ir išspaustus česnakus.

2. Viską išmaišius į paruoštą marinatą sudėjau nuplautus ir nusausintus vištų sparnelius. Palikau marinuotis pernakt.

3. Sparneliams pasimarinavus, išdėliojau kepimo skardoje ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Facebook Comments
(Aplankyta 5 kartai, 1 vizitų šiandien)