Ingredientai:

  • antis – 1 vnt
  • jūros druska – 1,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • malti kmynai – žiupsnelis
  • obuoliai

Aptepimui:

  • medus – 1 valgomasis šaukštas
  • alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • balzaminis actas – 1 valgomasi šaukštas
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga:
1. Antį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, patriname mediniu kočėlu.

2. Anties vidų ir išorę įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje 3-4 valandoms, arba per naktį.

3. Medų ir aliejų pilame į nedidelį puodą ir maišant pakaitiname ant silpnos ugnies. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome citrinos sultis ir balzaminį actą. 1/3 šio mišinio ištepame anties vidų, dar prieš ją prikemšant obuoliais.

4. Obuolius nuplauname, prikemšame jais antį, dedame į kepimo maišą ar rankovę ir kepame ~ 1,5-2 valandas vidutinio karštumo orkaitėje, priklausomai nuo anties dydžio.

5. Baigiant kepti (likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos) antį išimame iš kepimo maišo, dedame į skardą ir viršų aptepame medaus mišiniu (sunaudojame puse likusio mišinio). Aplinkui pridedame obuolių. Po 10 minučių kepimo antį apverčiame ir likusiu medaus mišiniu aptepame kitą anties pusę. Kepame dar apie 10 minučių.

6. Kepant medumi apteptą antį reikia stebėti, kad nuo per didelės kaitros ji neapdegtų. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 4 kartai, 1 vizitų šiandien)