Kraujiniai vėdarai

Kraujiniai vėdarai

Vėdarams reikės:

  • kraujo: 750 mililitrų
  • kvietinės kruopos: 200 gramų
  • perlinės kruopos: 200 gramų
  • lašinukų: 200 gramų
  • druskos: pagal skonį
  • juodųjų maltų pipirų: pagal skonį
  • lauro lapeliai
  • kalendra
  • grietinė (patiekimui)

Gaminame:
1. Pirmiausia abejas kruopų rūšis apvirkime atskirai, jos turi tapti minkštos, bet nepervirusios.

2. Tuomet kai kruopos pravės, jas dideliame dubenyje sumaišykime su krauju, paskanikime pipirais, druska, lauro lapais bei kalendra. Viską labai gerai išmaišome bei pilame į žarnas, tada užrišame arba mediniais smeigtukais sutvirtiname, kad įdaras tvirtai laikytųsi.

3. Galiausiai „šaukime” kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkime apie 40-60 minučių, priklauso nuo to, kokio storumo žarnos. Ragaujam! 🙂

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai