Virtinukai su bulvių įdaru
|

Virtinukai su bulvių įdaru

Ingredientai tešlai:

  • miltai ~ 400-500 gr
  • vanduo – 200 gr
  • druska

Įdarui:

  • bulvės – 4-5 vnt
  • svogūnas – 1 vnt
  • sviestas – gabalėlis

Gaminimo eiga:
1. Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nusunkiame ir sugrūdame grūstuvu. Svogūną susmulkiname, pakepiname svieste kol taps skaidrus, verčiame ant grūstų bulvių ir gerai išmaišome.

2. Vandenį truputį pašildome, pilame į dubenį, beriame druskos, dalimis beriame miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešlą bus galima minkyti rankomis. Tada perkeliame tešlą ant lygaus paviršiaus ir minkant vis dadedame miltų tol, kol tešla nebelips prie rankų ir/ar paviršiaus ant kurio minkote, bet dar bus minkšta. Daugiau miltų nebededame.

3. Imame dalį tešlos, iškočiojame ir stikline ar puodeliu įspaudžiame rutuliukus. Ant kiekvieno dedame šaukštelį bulvių įdaro, gerai užspaudžiame kraštus pirštais, arba šakutės galu.

4. Pagamintus virtinukus dedame į verdantį vandenį, pamaišome, kad nesukibtų, palaukiame kol iškils ir verdame apie 2 minutes.

Patarimas: Virtinukai su bulvių įdaru tiekiami su pakepinta šonine/spirgučiais ir svogūnais arba grietinės-spirgučių padažu. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai