Ingredientai:

  • vištienos file: 300 gramų
  • kukurūzų krakmolas: 50 gramų

Marinatui:

  • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • actas: 1 arbatinio šaukštelio (naudota obuolių)
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto (natūralus arba dirbtinis)
  • maltas imbieras: 2/3 arbatinio šaukštelio

Padažui:

  • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • actas: 1 valgomojo šaukšto (naudota obuolių)
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
  • kukurūzų krakmolas: 0,5 valgomojo šaukšto

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištieną supjaustykite kubeliais arba tiesiog juostelėmis – kaip Jums skaniau. Užpilkite marinato ingredientus, gerai išmaišykite bei palikite bent 60 minučių pasimarinuoti.

Tada į paprastą maišelį suberkite krakmolą, sudėkite vištienos gabalėlius, suimkite maišelį už abiejų galų bei pakratykite, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau bei greičiau – nereikia po vieną mirkyti į krakmolą.

Apkepinkite vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

2. Padažas: Vandenyje išmaišykite krakmolą, kad neliktų sulipusių gabalėlių. Supilkite visus likusius ingredientus – soją, actą, cukrų. Pilkite į kitą keptuvę bei maišydami kaitinkite, kol pradės virti. Tuomet tiesiog užpilkite ant vištienos, esančios keptuvėje bei dar šiek tiek nuolat maišydamos pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplips aplink vištienos gabaliukus.

Galite pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekiame su ryžiais. Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Facebook Comments
(Aplankyta 17 kartai, 2 vizitų šiandien)