Mango pana cota
|

Mango pana cota – grietinėlės kremo desertas

Lengvas, kreminis ir nepersaldus desertas nuostabiai tinka betkuriuo paros metu nuraminti potraukį norint kažko saldaus. 🙂

Ingredientai:

  • 250 ml. grietinėlės (33% riebumo)
  • 250 ml. pieno (naudojau 2.5% riebumo)
  • 50 gr. cukraus
  • 1 v.š. vanilės ekstrakto
  • 8 gr. smulkios želatinos
  • 50 ml. vandens želatinai ištirpinti
  • 250 gr. mango tyrės
  • 5 gr smulkios želatinos
  • 25 ml. vandens želatinai ištirpinti

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia išbrinkiname želatiną.

2. Į nediduką indą supilame pieną, grietinėlę, vanilės ekstraktą, dedame cukrų, išmaišome. Ant vidutines ugnies kaitiname kol atsiranda paviršiuje maži burbiliukai, bet neužverdame jokiu
budu!

3. Nukeliame nuo ugnies, dedame išbrinkintą želatiną, intensyviai maišome, kol želatina ištirpsta ir tolygiai pasiskirsto.

4. Išpilstome į indelius, leidziame pilnai atvėsti ir tik tada dedame į šaldytuvą 2-4 valandoms. Stingimo laikas priklauso nuo indelio dydžio ir želatinos kiekio.

Gaminame mango sluoksnį. Mango tyrė turi būti kambario temperatūros.

5. Išbrinkiname želatiną, pašildome ir dar karštą supilame į tyrę, išmaišome ir išpilstome į indelius.

6. Leidžiame pilnai sustingti ir puošiame savo nuožiūra.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Dalia’s Home Foods

Parodyta 43, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai