Paukštienos maltiniai su brokoliais
Ingredientai:
- malta paukštiena: 500 gramų
- malti džiūvėsėliai: 2-3 šaukštai
- krakmolas: 1 šaukštas
- druska
- džiovintas raudonėlis
- kiaušiniai: 1
- majonezas: 1 šaukšto (neprivaloma)
- sviestas: 1 šaukšto
- brokolis
- makaronai: 300 gramų
- konservuoti kukurūzai su morkomis
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje maltą mėsą išmaišome su džiūvėsėliais, raudonėliu, druska, krakmolu bei majonezu, įmaišome išplaktą kiaušinį.
2. Tuomet brokolį palaikome verdančiame vandenyje maždaug 5 minutes, ištraukiame, perliejame šaltu vandeniu, padaliname šakelėmis. Keletą šakelių atidedame, o likusias sudedame į dideliame puode verdantį pasūdytą vandenį. Verdame maždaug 7-10 minučių ir išgriebiame į dubenį. Laikome šiltai.
3. Tada šaltame vandenyje pašlapintomis rankomis formuojame iš mėsos kukulius bei dedame į puode verdantį brokolio nuovirą su jame ištirpintu sviestu (skysčio reikia tiek, kad iki pusės arba kiek daugiau apsemtų maltinukus). Į maltinukų vidų galima įspausti po šakelę nevirto (atidėto) brokolio. Kai skystis užvirs, karštį sumažiname iki vidutinio. Ragaujame skystį – jeigu reikia, įberiame mėgiamų prieskonių. Troškiname maždaug 25-30 minučių. Baigiant troškinti, galite įpilti šlakelį grietinėlės.
4. Išverdame makaronus, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
5. Galiausiai maltinukus patiekiame su makaronais, brokoliais bei konservuotais kukurūzais su morkomis. Skanaus!