Šaltiena iš kiaulienos
Ingredientai šaltienai:
- kiaulės kojos – 2 vnt
- kiauliena – 250 gr
- svogūnas – 1 vnt
- morkos – 2 vnt
- petražolės
- pipirai
- druska
Gaminimo eiga:
1. Kiaulės kojas ir mėsą gerai nuplaukite ir virkite ant silpnos ugnies 4 valandas. Likus valandai iki virimo pabaigos, sudėkite supjaustytas prieskonines daržoves. Baigiant virti pasūdykite.
2. Išvirus sultinį nukoškite, atvėsusią mėsą nuimkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite. Ant dubens dugno išdėliokite supjaustytas virtas morkas, sudėkite mėsą ir užpilkite sultiniu.
3. Kai šaltiena sustings, nuo viršaus gražiai nuimkite riebalus, išverskite į plokščią lėkštę ir papuoškite petražolių lapeliais. Skanaus!