Šokoladinis tortas su jogurto kremu
Biskvitui:
- minkštas sviestas: 125 gramų
- cukrus: 200 gramų
- kiaušiniai: 3
- miltai: 200 gramų
- kakava: 50 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
- druska
- pienas: 200 mililitrų
Kremui:
- jogurtas: 1 kilogramo (naudotas persikų)
- nutarkuotos citrinos žievelės: iš 1 vnt.
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- želatina: 24 gramų
- šviežios braškės: 400 gramų (arba šaldytos)
Glajui:
- pieniškas šokoladas: 100 gramų
- sviestas: 25 gramų
- pienas: 30 mililitrų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišome bei persijojame. Persijojame kelis kartus.
2. Tuomet sviestą bei cukrų išplakame iki baltumo. Po vieną mušame kiaušinius, kaskart gerai išplakame. Iš viso plakame ne mažiau kaip 5 minutes.
3. Tada į sviesto bei cukraus masę beriame pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišome.
4. Po truputį pilame pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydamos. Beriame likusius miltus bei supilame likusį pieną, maišome, kol viskas susimaišys.
5. Po to orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Pilame tešlą į 20 centimetrų apskritą torto formą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepame maždaug 60 minučių (ar iškepė, tikriname medinio pagaliuko pagalba).
6. Iškeptą biskvitą atvėsiname bei perpjauname į tris dalis.
7. Tuomet kremui jogurtą sumaišome su citrinos sultimis bei žievele. Želatiną užpilame vandeniu, išbrinkiname bei ištirpiname garų vonelėje, truputį atvėsiname. Palengva, nuolat maišydamos supilame želatiną į jogurto masę.
8. Tada dedame vieną biskvitą į torto formą, ant jo išdėliojame braškes, paskleidžiame pusę kremo, dedame kitą biskvitą, dar braškių bei likusio kremo. Uždengiame likusiu biskvitu.
9. Dedame tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.
10. Ištirpiname glajui skirtus produktus dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišome, leidžiame šiek tiek atvėsti bei sutirštėti. Užpilame glajų ant torto bei puošiame pagal fantaziją. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai