Švelnios obuolių spurgos
Ingredientai spurgoms:
- obuoliai: 2
- kiaušiniai: 2
- apelsino žievelės: 1 arbatinis šaukštelis (tarkuotos)
- miltai: 400 mililitrų
- pienas: 250 mililitrų
- cukrus: 60 mililitrų
- druska: 1/4 arbatinio šaukštelio
- vanilės ekstraktas: 2 arbatiniai šaukšteliai
- kepimo milteiai: 1 valgomasis šaukštas
- augalinis aliejus
- cukraus pudra
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia dideliame dubenyje suplakime kiaušinį, pieną, cukrų, druską, tarkuotas apelsinų žieveles bei vanilę. Tuomet įsijokime miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykime tešlą, tačiau per daug nepermaišykime.
2. Po to obuolius nulupkime, supjaustykime 1 centimetro storio griežinėliais bei išimkime sėklalizdžius. Griežinėlius mirkykime į tešlą ir dėkime į gerai įkaitintą aliejų. Galiausiai kepkime, kol gražiai pagels – maždaug 3 minutes.
3. Iškepusius obuolius padėkime ant popierinės servetėlės, kad ši sugertų nereikalingus riebalus, apibarstykime cukraus pudra ir tiekime valgytojams.