Tortilijų traškučiai su česnakais ir sūriu
| |

Tortilijų traškučiai su česnakais ir sūriu

Ingredientai:

  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės (išspaustos spaudykle)
  • mėgiami prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • tortilijos: 4 (arba lavašai)
  • fermentinis sūris: gabaliuko

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje aliejų, česnaką bei prieskonius sumaišome.

2. Gautu mišiniu aptepame tortilijas arba lavašą, ant viršaus užbarstome smulkiai sutarkuotą sūrį (puikiai tiks sūresnis, sodresnio skonio sūris) ir sukarpome į trikampius.

3. Vienu sluoksniu sudedame į kepimo skardą bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (aš kepiau maždaug 10 minučių). Skanaus!

Pastebėjimas: Gaunasi itin gardūs bei greitai paruošiami traškučiai. Ypač patiko tai, kad galima rinktis mėgiamus prieskonius bei visiškai improvizuoti pagal savo skonį. Sūris taip pat nėra privalomas, bet jis traškučiams suteikia pikantiškumo. Traškučių labai neperkepame, nes kitaip bus kieti. Skaniausia, kai jie šiek tiek traškūs.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai