Vištienos sparneliai kepti aluje
Patiekalui reikės:
- vištienos sparnelių: 8 vienetai
- morkų: 2 vienetai
- česnakų: 3 skiltelės
- alaus: 500 ml
- druskos: 1 arbatinis šaukštelis
- juodųjų pipirų: 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga:
1. Vištienos sparnelius įtrinkime gerai susmulkintu česnaku, druska bei pipirais, tuomet palikime 1 valandą pastovėti uždengtame inde.
2. Morkas nuskuskime, supjaustykime griežinėliais, tuomet jais išklokime skardos dugną. Ant morkų sudėkime vištų sparnelius ir užpilkime alumi.
3. Galiausiai kepkime iki 200°-230°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug apie valandą. Kas 15 minučių sparnelius būtinai palaistykite susidariusiomis sultimis.
Prie vištų sparnelių puikiai tiks bulvių košė ir Jūsų mėgstamas alus.