Aštri čili sriuba su jautiena
Sriubai pagaminti reikės:
- jautienos sultinio arba vandens – 0,5-1 litro
- jautienos faršo – 400-500 gr
- čili pipirų – 1-2 vnt. (priklausomai kaip aštriai mėgstate)
- česnako – 3 skiltelių
- svogūno – 1 vnt., vidutinio dydžio
- saldžiųjų paprikų – 2 vnt., nedidelių
- luptų, smulkintų pomidorų savo sultyse (tinka ir švieži) – 1 skardinės
- konservuotų raudonųjų pupelių – 1 skardinės
- kajeno pipiro ir paprikos miltelių po 1 arb. šaukštelį arba įvairių čili, jautienos prieskonių
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- augalinio aliejaus
- fermentinio sūrio
Gaminimo eiga:
1. Svogūną pjaustome pusžiedžiais. Česnaką susmulkiname. Nupjauname čili pipirų galiukus, perpjauname pusiau, išimame sėklas ir susmulkiname. Iš saldžiosios paprikos taip pat išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.
2. Jeigu naudosite šviežius, o ne konservuotus pomidorus, juos reikės nulupti, supjaustyti kubeliais ir pamaigyti šakute ar mediniu grūstuvu.
3. Į puodą pilame truputį aliejaus, beriame svogūnus ir kepiname kol suminkštės. Dedame pjaustytus čili pipirus, dar pakepiname ir į puodą dedame jautienos faršą. Pamaišant kepiname 4-5 minutes, beriame druską, prieskonius, saldžiąją papriką. Viską išmaišome ir dar pakepiname kelias minutes.
4. Pilame konservuotus arba šviežius (smulkintus) pomidorus. Pilame sultinį (0,5-1 litro, priklausomai kokio tirštumo Čili sriubos norite), išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis ant silpnos ugnies apie 20-25 minutes. Baigiant virti dedame smulkintą česnaką ir nusunktas konservuotas pupeles.
Čili sriuba patiekiama apibarstyta tarkuotu fermentiniu sūriu. Skanaus!