LęšIų ir daržovių sriuba
Ingredientai sriubai:
- 1 ir 1/4 puodelio žalių lęšių
- 3 salierų stiebai su nupjautai lapais
- 3 skiltelės pjaustyto česnako
- 400 gr. pjaustytų pomidorų
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- tarkuotas parmezano sūris ir salierų lapai patiekimui
- 2 pjaustytos nuluptos morkos
- 1 pjaustytas svogūnas
Gaminimo eiga:
1. Nuplaukite lęšius po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Sudėkite į didelį puodą bei panardinkite vandenyje. Užvirkite aukštoje temperatūroje. Nusausinkite, nuplaukite ir suberkite atgal į puodą.
2. Įpilkite 8 puodelius vandens ir vėl užvirkite aukštoje temperatūroje. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus parmezaną. Pagardinkite druska pagal skonį. Uždenkite ir virkite žemoj temperatūroje 1 valandą kol lęšiai suminkštės ir sriuba sutirštės.
3. Patiekite su ant viršaus pabarstydami parmezano ir keletu pjaustytų salierų lapų.