Ingredientai sriubai:

  • 1 ir 1/4 puodelio žalių lęšių
  • 3 salierų stiebai su nupjautai lapais
  • 3 skiltelės pjaustyto česnako
  • 400 gr. pjaustytų pomidorų
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • tarkuotas parmezano sūris ir salierų lapai patiekimui
  • 2 pjaustytos nuluptos morkos
  • 1 pjaustytas svogūnas

Gaminimo eiga:
1. Nuplaukite lęšius po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Sudėkite į didelį puodą bei panardinkite vandenyje. Užvirkite aukštoje temperatūroje. Nusausinkite, nuplaukite ir suberkite atgal į puodą.

2. Įpilkite 8 puodelius vandens ir vėl užvirkite aukštoje temperatūroje. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus parmezaną. Pagardinkite druska pagal skonį. Uždenkite ir virkite žemoj temperatūroje 1 valandą kol lęšiai suminkštės ir sriuba sutirštės.

3. Patiekite su ant viršaus pabarstydami parmezano ir keletu pjaustytų salierų lapų.

Facebook Comments
(Aplankyta 8 kartai, 1 vizitų šiandien)