Ingredientai sriubai:

  • vištienos arba daržovių sultinio (natūralaus ar kubeliais) ~2 l
  • burokėliai 2-3 vnt
  • morka – 1 vnt
  • saliero lapkotis – kelios šakelės
  • bulvės – 2 nedidelės
  • svogūnas – 1 vnt
  • pomidoras – 1 vnt
  • gabalėlis sviesto ir šlakelis aliejaus svogūnui ir morkai pakepinti
  • keli pipirai, lauro lapas
  • citrina, cukrus sriubos skoniui pagerinti
  • saujelė šviežių žalumynų (petražolių, krapų)

Gaminimo eiga:
1. Burokėlius ir morką sutarkuojame, saliero stiebą ir svogūną susmulkiname, bulves ir pomidorą pjaustome didesniais kubeliais.

2. Į puodą su užvirintu sultiniu dedame pipirus, lauro lapą, burokėlius ir pomidorą.

3. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį aliejaus ir kepiname svogūną. Kai šis suminkštėja į keptuvę dedame tarkuotas morkas ir smulkintą salierą. Viską dar pakepiname kelias minutes ir verčiame į puodą.

4. Dedame bulves. Viriname ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Burokėlių sriubą pagardiname šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir šaukšteliu cukraus (pagal skonį). Visai prieš baigiant virti beriame smulkiai pjaustytas petražoles.

5. Burokėlių sriubą pilame į lėkštes, dedama grietinės ir.. skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 3 kartai, 1 vizitų šiandien)