Ingredientai:

  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • svogūnai: 2
  • skaldyti žirniai: 200 gramų
  • vištienos sultinys: 2 litrų
  • šviežiai malti pipirai
  • druska
  • malta vištienos krūtinėlė kukuliams

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje iš kukuliams skirtos vištienos suformuojame bei išverdame kukulius, nepagailime prieskoninių žolelių, laurų lapų, nes šį sultinį panaudosime sriubai.

2. Tuomet žirnius užmerkiame šaltame vandenyje bei pamirkome kelias valandas. Perplauname, beriame į verdantį sultinį bei verdame, kol taps minkšti. Suberiame kubeliais supjaustytas virtas bulves bei verdame dar 10 minučių.

3. Tada svogūnus bei morką nulupame ir susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų bei apkepiname svogūnus su morkomis. Sudedame daržoves į sultinį bei dar verdame 10 minučių. Sutriname sriubą iki vientisos masės (aš lengvai patryniau, nes nenorėjau visiškai sutrintos). Sudedame kukuliukus, jeigu trūksta, įberiame prieskonių bei uždengę puodą palaikome 5–10 minučių. Skanaujame!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

(Visited 2 times, 1 visits today)