Ingredientai:

  • svogūnai: 1 (didelio)
  • sviestas: 3 šaukštų
  • šaltai rūkytas kumpis: 2 riekelių (po 30 gramų)
  • bulvės: 4 (vidutinio dydžio)
  • maltas imbieras: 1 šaukštelio
  • malta saldžioji paprika: 2 šaukštelių
  • džiovinti mairūnai: 2 šaukštelių
  • laurų lapai: 1
  • kvietiniai miltai: 2 šaukštų
  • vanduo: 1 litro
  • liesas natūralus jogurtas: 200 mililitrų (arba liesa grietinė)
  • česnakai: 2 skiltelių
  • šviežiai kapotos petražolės: 2 šaukštų
  • šviežiai kapoti krapai: 2 šaukštelių
  • juodieji pipirai
  • druska

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje išlydome sviestą bei jame apkepame smulkiai sukapotą svogūną kartu su kubeliais supjaustytu kumpiu.

2. Tuomet suberiame mairūnus, maltą papriką bei imbierą, įmetame lauro lapą. Sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Paskaniname druska bei pipirais. Apkepame maždaug 3 minutes.

3. Tada suberiame miltus, gerai išmaišome, supilame vandenį. Puodą uždengiame bei verdame maždaug 20 minučių, ant mažos ugnies.

4. Po to išimame lauro lapą, sudedame jogurtą arba grietinę, suberiame susmulkintą česnaką, krapus bei petražoles. Palaukiame, kol dar kartą užvirs, nuimame nuo ugnies ir skubiai patiekiame. Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Išbandyti receptai

Facebook Comments
(Aplankyta 82 kartai, 1 vizitų šiandien)