Itališka makaronų sriuba
|

Itališka makaronų sriuba

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • svogūnai: 1 (smulkinto)
  • morkos: 1 (sutarkuotos)
  • salžiosios paprikos: 1 (smulkintos kubeliais)
  • česnakas: 3 skiltelių (smulkintų)
  • cukinija: 0,5 nedidelės (supjaustytos kubeliais)
  • sultinys: 2,5 litro
  • pomidorai: 1 (smulkinto)
  • smulkūs makaronai: 1,5 saujos
  • džiovinti raudonėliai: 0,25 šaukštelio
  • džiovinti rozmarinai: 0,25 šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • špinatai: 1 saujos

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje puode įkaitiname aliejų bei kepiname svogūną kelias minutes, kol jis suminkštės. Tada suberiame morkas, česnakus, papriką, cukiniją bei maišydamos pakepiname dar kelias minutes. Supilame sultinį, sudedame susmulkintą pomidorą, makaronus, visus prieskonius bei užviriname. Kai užvirs, sumažiname liepsną bei verdame dar apie 10 minučių.

2. Tuomet sudedame suplėšytus špinatus bei paverdame dar maždaug 1–2 minutę. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių.

3. Tiekdamos ant viršaus galima užsiberti tarkuoto sūrio arba įsidėti grietinės. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 20, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai