Uzbekiškas plovas su vištiena
Ingredientai patiekalui:
- vištienos krūtinėlė: 500 gramų
- jazminų ryžiai: 500 gramų
- morkos: 500 gramų
- svogūnų galvutės: 300 gramų
- česnako galvučių: 2
- prieskoniai plovui: 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga:
1. Pirmiasia nuplauname bei gabalėliais supjaustome vištieną. Į gilią keptuvę arba puodą įpilame saulėgrąžų aliejaus, jį pakaitiname. Aliejuje apkepiname supjaustytus svogūnus.
2. Tada vištieną apiberiame druska, pipirais bei sudėjus į keptuvę kepame ant karštos ugnies. Tada sumažiname ugnį iki minimumo bei troškiname apie 30 minučių.
3. Vidutine tarka sutarkuojame morkas bei sudedame ant vištienos vienodu sluoksniu, troškiname kažkur 20 minučių.
4. Tuomet ryžius perliejame vandeniu. Įberiame į ryžius plovo prieskonių, įdedame nelukštentas dvi česnakų galvutes (gerai nuplauname bei nulupame nešvarųjį sluoksnį).
5. Ant vištienos lygiu sluoksniu supilame ryžius. Užverdame vandenį bei juo užpilame ryžius taip, kad jis apsemtų ryžius 5-7 cm.
6. Tada uždengiame keptuvę dangčiu bei troškiname kažkur 30 minučių. Nuėmus dangtį kruopščiai permaišome ryžius.
7. Troškiname dar kažkur 30 minučių. Išjungiame ugnį, viską permaišome. Galiausiai leidžiame pastovėti dar 15-20 minučių. Skonis nuostabus!